Csak a változás állandó!

Mézes-mustáros cékla

2015/02/09. - írta: Mariska...

Kedvencem a mézes-mustáros csirke, így ma azon gondolkodtam, hogy hús nélkül hogy tudnám élvezni  az isteni pikáns ízeket. A céklára esett a választás. Most elég gyakran fogyasztom, leginkább este ;fél cékla és két alma levét préselem ki. Igazi vitaminbomba! Az egyik legjobb természetes vérnyomáscsökkentő! Ez a tulajdonsága az igen magas nitrát tartalmának köszönhető, amit a  szervezetünk nitrogén-oxiddá alakít ez a vegyület érlazító-értágító hatással rendelkezik. Mellette szól még, hogy éppen szezonja van, hazai zöldség és nagyon olcsón be tudjuk szerezni.

A recept: 1db céklát alapos tisztítást követően egészben főzd puhára(kb. 1óra) . Közben közepes fej vöröshagymát vágj finomra, kevés olíván pirítsd meg a megfőtt csíkokra vágott céklát és 1 szintén szeletelt almát adj hozzá. Pirítsd együtt kb, 5 percig, Szórd meg egy kanál zabpehelyliszttel, tegyél bele egy evőkanál mézet és mustárt, sót, borsot, egy kis balzsamecetet, 0,5 dl vízzel forrald össze. Kóstold meg és kedved szerint alakítsd! A tetejét szórd meg pirított napraforgó és szezámmag keverékkel.( Ha hús nélkül táplálkozunk nagyon fontos, hogy bőségesen fogyasszunk magvakat). Én ma a tegnapi sajtgolyó maradékával tálaltam! (a sajtgolyó receptjét a tegnapi blogbejegyzésben megtalálod). Érdemes kipróbálni a receptet, nagyon ízletes és egészséges  étel.

mezes-mustaros_cekla.gif

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-valtozas-kuszoben.blog.hu/api/trackback/id/tr537154853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása