Csak a változás állandó!

Fogyasztó lepénykék.

2015/02/13. - írta: Mariska...

Mindig akkor okoz gondot az egészséges táplálkozás, amikor utazom. Ha nem viszek magammal szendvicset, akkor biztos, hogy megtámadom az első utamba kerülő látványpékséget. Nos ezek az "ételek" igen drágák , az egészségünkre is nagyon ártalmasak, és minél többet eszünk belőlük, annál éhesebbek leszünk.

Nekem jó alternatívát nyújt, az alábbi lepény, amit fóliába tekerve magammal vihetek, persze ilyenkor a lédús zöldségeket mással pótolom.

A lepénykéket és a majonézt, (melynek receptjét a korábbi bejegyzések között megtaláljátok)akár már előző nap is elkészítheted, a lepények 4-5 napig hűtőszekrényben tárolhatóak, sőt nagyon jól fagyaszthatóak is.

Lepényke:áztass be 10dkg zabpelyhet 2dl meleg vízben  30 percre, majd turmix géppel aprítsd össze, adj hozzá egy egész tojást és annyi zabpehelylisztet(kb 2 evőkanálnyit), hogy sűrű palacsintatésztát kapj, sózd meg a masszát, jól keverd össze. Kerámia serpenyőt nagyon forróra hevíts és egy picit olajozd meg, egy merőkanál tésztát folyass szét és mind a két oldalát süsd meg. Ebből a mennyiségből 6 db lepény lesz.

Készítsd el a fűszerhagymát: olívaolajon piríts meg 1 fej karikára vágott vöröshagymát, fűszerezd kedvenceiddel(én most kurkumát, borsot, lestyánt használtam) adj hozzá egy cikk zúzott fokhagymát is és 1 teáskanál mustárt.

A lepénykéket kend meg a majonézzel és innentől a fantáziád szab csak határt mivel töltöd meg(én most a szemléltetés kedvéért használtam káposztát, salátát, uborkát, paradicsomot, avokádót, párolt gombát, zöldbabot, karfiolt). Természetesen nem fog ennyi zöldség elférni a lepényedbe, bátran tedd bele azt, ami épp van otthon. Én nagyon szeretek benne egy kis savanyúságot, most a cékla-csicsóka csalamádémra  esett a választás. A fűszerhagymával zárd a rétegezést. Tekerd össze fóliába csomagold szorosan. Fogyasztása úgy a legegyszerűbb, ha fóliástól kettévágod és fokozatosan tekered le, így nem fog csepegni. Ha otthon vagy, akkor pedig csak majszold el! :)

Tipp: A lepénykébe tehetsz tükörtojást, sajtot is, így ebédnek is megállja a helyét!

toltott_lepenyke.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-valtozas-kuszoben.blog.hu/api/trackback/id/tr97171625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása