Csak a változás állandó!

Finomat enni és fogyni?

2015/02/23. - írta: Mariska...

Böjti töltött paprika-húsmentesen

toltott_paprika.jpg

Sok reform étel van a tarsolyomban, de nem tagadhatom, hogy mennyire vágyódom a régi ízekre. Így többször láthattok majd olyan recepteket, melyek a hagyományos magyaros konyha igazi klasszikusai, persze ebben a formájukban egészségünkre válnak és egyáltalán nem terhelik meg a gyomrunkat. Ha mértékkel fogyasztunk belőle, akár a fogyást is elősegítik.

A töltelék:lencsealap korábbi bejegyzésben megtaláljátok a receptet, ehhez keverünk 5dkg majdnem puhára főzött barna rizst 1 fürjtojást (vagy fél tyúktojást) . Megtöltünk két paprikát.

Paradicsomos alap: kevés olíván megpirítunk 1 evőkanál zabpehelylisztet, felöntjük paradicsomlével(ha van a legjobb a házi) ízesítjük borssal, sóval, cukormentes édesítővel(xilit, stevia) vagy mézzel. A paprikákat megfőzzük a paradicsomban, kb. 1 óra alatt készül el. Vigyázzunk mert könnyen odakap, ha nagyon sűrű higítsuk vízzel. Ha nincsenek súlyproblémáink adhatunk mellé főtt burgonyát is.

Tipp:Ha a tölteléket jól fűszerezzük(só, bors, majoranna, köménymag, fokhagyma, vöröshagyma, törött paprika stb.szinte fel sem fog tűnni, hogy nem húst eszünk!

Szeretettel: Marcsitól

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-valtozas-kuszoben.blog.hu/api/trackback/id/tr1007208287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása