Csak a változás állandó!

Az étel egészséges, vagy finom legyen?

2015/02/25. - írta: Mariska...

hentes.jpg

De miért is kellene választani? Nem tudnám már elképzelni, hogy megvonjam magamtól a finom falatokat. Egy ideje azonban nagyon fontos lett számomra, hogy amit megeszek az az egészségemet is szolgálja, ne csupán étel legyen, hanem energiát adó táplálék. Igyekszem a hússal készítendő ételek húsmentes változatát előállítani, így ma a klasszikus "Hentes tokányt" reformáltam meg.

Első lépésben tegyél fel főni 5 dkg barna rizst, kétszeres mennyiségű vízben, kb. 45 percig kell főzni. Ezalatt vágj fel egy vöröshagymát finomra, kevés olíván dinszteld meg, tegyél bele 2 cikk apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, lestyánt(használd a kedvenc fűszereidet) tegyél hozzá 15 dkg zöldbabot , süsd át és mielőtt kezdene odakapni tegyél rá 2 db. csíkokra vágott savanyú uborkát,1 kiskanál zabpehelylisztet, 1 kanál mustárt, keverd át és öntsd fel 1,5 dl vízzel, főzd addig, amíg a bab megpuhul(kb. 15 perc), amikor kész keverj el benne egy kanál tejfölt(joghurtot). A tojásokat 7 percig főzd, hogy egy kicsit lágyak maradjanak(vagy ahogy szereted).

Remélem ízleni fog!

Szeretettel:Marcsitól

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-valtozas-kuszoben.blog.hu/api/trackback/id/tr277219313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása