Csak a változás állandó!

Tartós FOGYÁS!

2015/02/23. - írta: Mariska...

Avagy tanácsot adni mindenki tud?

szuletni.jpg

Azt tapasztalom, hogy a fogyókúrához  is ért mindenki, mint a gyermekneveléshez, vagy a ma oly divatos ezotériához. Életmódtanácsokat kapunk nap, mint nap ,,elég csak néhány percre fellátogatnunk az internetre. Ma már könnyen leküzdhetjük a rákot, pillanatok alatt lefogyhatunk éhezés és diéta nélkül! A lelkiismeretesebb tanácsadók arra biztatnak, hogy váltsunk életmódot! Azonnal iktassuk ki a cukrot, fehér lisztet,rizst, burgonyát, együnk keveset, mozogjunk sokat! Ebben igazuk is van! Valahogy mégis akinek nem 3-4 kilótól kell megszabadulnia, hanem esetleg 30-40kg feleslegtől (ahogy nekem is)az úgy érzi, hogy egy reménytelen, soha véget nem érő  küzdelem részese.

Én nem szeretnék tanácsokat osztani, hiszen én is is most tanulom magamat, csupán megosztom veled- a tapasztalataimat, receptjeimet, gondolataimat, sikereimet,kudarcaimat-az én módszeremet. Ha gondolod meríts belőle, annyit amennyire szükséged van, közben figyelj magadra, csak Te tudod helyrehozni, amit "elrontottál"! Egyediek vagyunk, testi-lelki felépítésünkben is, ezért mindenkinek egyénileg kell megtalálnia a saját útját.

ferfi.jpg

A VÁLTOZÁS csak akkor kezdődhet, ha arra erős, belső késztetést érzel, ha valami nagy trauma ér és azt mondod;ELÉG! Nagyon határozott, mindent elsöprő kiáltás lesz ez, melyhez többet nem fér semmi kétség!

Mi volt nálam ez a pont? Amikor a vérnyomásmérő 185/110-et mért, amikor nem tudtam a lépcsőre felmenni, fájtak az izületeim, állandóan fáradt, rossz kedvű, energiátlan voltam, a tükörbe már rég nem néztem bele, a mérleget pedig úgy eldugtam, hogy még véletlenül sem találjam meg.

Túl számtalan fogyókúrán, életmód változtatási kísérleten; ma már hiszem, hogy változtatni csak lépésről-lépésre lehet! Mindig csak egy-egy új elem beépítésével, rögzítésével. Csak olyan elemekkel kísérletezzünk, melyeket maximálisan el tudunk fogadni, melyekkel azonosulni tudunk életünk hátralévő részében. Tudatosítani kell magunkban, hogy ez nem egy kúra,hanem EZT EGY ÉLETEN ÁT KELL CSINÁLNI! Én mindig megkérdezem magamtól, pl.hogy:" Biztos képes leszel, arra, hogy soha többet ne egyél finomított lisztet?" amikor a válasz egyértelmű igen, amikor minden kétséget kizártam,csak akkor hagyom el!

Ma már nem fogyasztok cukrot, finomított liszteket, fehér rizst, de nem egyik napról a másikra hagytam el őket, csak fokozatosan sikerült kiiktatni. Az elmúlt 2 hónapban 8 kilót fogytam. Gyógyszer nélkül, csak gyógyteákkal, táplálkozással, talpreflexológiával a vérnyomás tartósan 140/90 alatt tartom. Lassan , de változom...kimozdulok...sétálok a kutyával, sportból még csak ennyi...majd ráérzek az ízére ,remélem hamarosan. Egyre többször kérdezem meg magamtól: " Hé! Mit szólnál egy kis kerékpározáshoz, csak úgy fél órácskát naponta?" A válasz még bizonytalan:"Majd ha egy kicsit jobb idő lesz, majd ha már nem fagy stb.." Nos ez az amire még nem lehet alapozni!

no.jpg

A legfontosabb tehát, hogy figyeljünk magunkra kísérletezzük ki a saját egyedi módszereinket. Csak olyan újításokat vezessünk be az életünkbe, amit véglegesen is képesek vagyunk tartani, amit élvezünk...csak semmi kapkodás, ne feledd:csak a MA VAN, csak ez a perc! Ne gondolj arra, hogy jaj de sokára éred el az álom súlyt, örülj annak, hogy MA egészségesen étkezel, most boldog vagy, hogy van kiút, nézz ki az ablakon, lásd az életet és annak millió szépségét! Haladjunk lépésről-lépésre a saját tempónkban! A legfontosabb pedig, hogy ne higgyünk el mindent, amit a televízióban, vagy az interneten látunk, hallunk! Mindig gondolkodjunk és kételkedjünk!!!

Sok sikert kívánok önmagad felfedezéséhez! Hidd el ,életed egyik legszebb kalandja lesz! Az eredmény pedig: egy karcsú, boldog, kiegyensúlyozott, harmonikus,magabiztos ember Aki tudja, ismeri az értékeit és tudja, hogy miért született a Földre! :)

Szeretettel :Marcsitól

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-valtozas-kuszoben.blog.hu/api/trackback/id/tr207207407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása