Észrevettétek már, hogyha nagy szeretettel készítetek családtagjaitoknak vagy barátaitoknak egy ételt, az átlagon felülien fog sikerülni? Mit gondoltok miért van ez így? Miért volt régen a konyha a fő lakótér? Vajon miért Édesanyánk húslevese a világon a legfinomabb? Régen a kemence a tűzhely jelentette a család összetartó erejét. Talán nem véletlen ,hogy egyre többen vágyunk újra erre a meghittségre. Nem gondolom, hogy divathóbort a kemencézés, vagy a sparhelt . Azt hiszem ősi ösztön vezérel bennünket, hogy visszatérjünk a gyökerekhez, megtaláljuk a lelki békénket, a nyugalmunkat egy-egy szeretettel elkészített étel kapcsán.A legegyszerűbb módja érzelmeink kifejezésének, ha szeretteinknek saját magunk készítjük az ételeket. Hiszem, hogy az így készített ételeknek megtartó, béketeremtő, gyógyító ereje van. (Szeretettel: Marcsitól)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.