Csak a változás állandó!

Zsírgyilkos menü-2015.02.11

2015/02/11. - írta: Mariska...

Igencsak eljött már az ideje egy finom levesnek. Tárkonyos zöldséglevest hoztam ma nektek. Ne feledjétek a friss fűszerek sokkal finomabbak és egészségesebbek, mint az ízfokozót tartalmazó ételízesítők, ne használd őket!

Tárkonyos zöldségleves: 1 fej vöröshagymát dinsztelj meg párkanál olívaolajon, tedd hozzá a felaprított zöldségeket, amit szeretsz én ma sárgarépát, gombát, petrezselymet, kelbimbót, zöldborsót, karfiolt használtam. 5-6 percig dinszteld (a karfiol kivételével) , majd öntsd fel vízzel 15 perc főzést követően beleteheted a karfiolt is. Ízlés szerint sózd meg, fűszerezd lestyánnal, tárkonnyal, petrezselyem zölddel. Főzd még 15 percet és egy kanál tejfölből és fél pohár joghurtból készített habarással dúsítsd. A habarásnál ügyelj, hogy mindig előbb a forró levest add a tejfölhöz, így nem fog kicsapódni! Forrald össze, tegyél bele néhány csepp citromlevet és kész is a finom levesed.

A salátába tehetünk bármilyen zöldséget, amit szeretünk. A legjobb télen a káposzta, hiszen hazai, idény zöldség , rengeteg vitamint tartalmaz és olcsón beszerezhető.

Öntet: egy csészébe tegyél 4 evőkanál olívaolajat, egy cikk fokhagymát vágj ketté, tedd az olajba és hagyd állni 10 percet, majd adj hozzá egy kiskanál sót, citromlét. A fokhagymákat tűzd egy villára és kezd el verni az olajat, addig, amíg fátyolos fehér lesz(kb. 1perc). A fokhagymát használd fel máshol (én a levesbe dobtam) . Tedd a salátára az öntetet. Tetejére reszelj sajtot, lehetőleg füstöltet. Díszítheted olajbogyóval. Jó étvágyat! :)

tarkonyos_leves.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-valtozas-kuszoben.blog.hu/api/trackback/id/tr17161307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása