Ma egy igazi téli kedvencet készítettem, természetesen hús nélkül, lencsével. Az alábbi lencsealap nagyon sokrétűen felhasználható, mindenféle rakott zöldséghez, vagy tölteléknek(töltött paprika, káposzta st.) , fasírozottnak, vagdaltnak, stefániának, tényleg csak a fantáziád szab határt. Senki nem fogja megmondani, hogy nem húst eszik! Ezeknek a recepteknek óriási előnye, hogy olcsó, hazai, általában idényjellegű alapanyagokból készülnek! Nagyon kevés kalóriát tartalmaznak és igazából azt sem kell számolni, mert az alapanyagok gyógyítják a szervezetet, mellékhatásként pedig fogyni fogsz! :)Soha nem használok mesterséges ízfokozókat!
A savanyú káposztát mosd jól át (0,5kg). 4 tojást főzz 10 percig, tisztítsd meg, vágd karikára.
Lencsealap: 20dkg lencsét előző este áztass be, majd főzd puhára(kb. 45 perc) turmixold össze csak annyi lével, hogy krémes legyen. Tegyél bele 5 evőkanál zabpelyhet, 1 fej finomra vágott vöröshagymát 1 fej(nem tévedés) apróra vágott fokhagymát, 1 evőkanál törött paprikát, 1 evőkanál paprika krémet, borsot, lestyánt, kurkumát, gyömbért stb..(olyan fűszereket amiket szeretsz) a masszát hagyd legalább fél órát állni.
Egy kis tepsit olajozz ki, tegyél rá egy fej finomra vágott vöröshagymát, majd káposztát és jöhet a lencsés massza, tedd rá a főtt tojást, a maradék káposztát. A tetejére: 1 joghurt 2 kanál tejföl, egy kis bors, paprikakrém, lestyán.Egy kis füstölt sajtot is tehetsz a tetejére.
Kb. 45 percet kell sütni mérsékelt lángon.
Ha kipróbáltad írd meg!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.