Csak a változás állandó!

Kiváló eszköz a kezünkben az egészség megőrzésére. A természet ajándéka!

2015/03/03. - írta: Mariska...

Talpunkon keresztül gyógyulhat az egész testünk

talpmasszazs.jpeg

MI AZ A REFLEXOLÓGIA?

A reflexológia ősi hagyományokra épülő természetgyógyászati módszer, melynek lényege, hogy a reflexzónákon (pl. a talpon) kifejtett ingerhatás visszahat a szervezet egészére, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, és így képes visszaállítani az egyensúlyi állapotot, ezáltal a gyógyulást. Egészségünk megőrzésére, betegségek kialakulásának megelőzésére, illetve már kialakult betegségek gyógyítására egyaránt alkalmas szelíd gyógymód, nincsenek káros mellékhatásai,néhány kivétellel (pl. daganatos betegségek, kezeletlen magas vérnyomás, súlyos cukorbetegség, gombás fertőzések, veszélyeztetett terhesség, szívritmusszabályzás) bárkin alkalmazható korra és nemre való tekintet nélkül.

MIKRORENDSZEREK

Testünkben léteznek úgynevezett mikrorendszerek – reflexzónák. Mikrorendszernek nevezzük azokat a területeket, ahol a szervezet visszatükrözi a szervek működési állapotát, az anatómiai rendellenességeket és elváltozásokat, jóval a betegségek megjelenése előtt. A szervezet mindig arra törekszik, hogy ha valamilyen változás történik, azt időben jelezze, ezzel felhívja a figyelmet az aktuális feladatokra, és lehetővé teszi a komolyabb problémák megelőzését. 4 olyan mikroterület van a testen, amelyen a szervezet teljes leképezése látható, ezek: a kéz, a talp, a fül és az írisz.A többi mikroterület (arc, orr, ajkak, fogak, nyelv, has, hát, skalp, Head-zónák) a szervezet részkivetüléseit mutatja.

A makrokozmosz holografikusan képeződik le minden élő egyedben (hologram = az egész leképeződése). A legkisebb részegységek is tartalmazzák a makrokozmosz összes tulajdonságát, minden információját. A makrokozmosz az embert körülvevő világ, a mikrokozmosz maga az emberi test. Mindkettő ugyanazon elv alapján működik. Más szempontból nézve a makrokozmosz az emberi szervezet, a mikrokozmosz pedig a szervezetet alkotó minden egyes sejt.

Minden sejt minden információt tárol az egészre vonatkozóan, a szervezet egyetlen parányi egységében létrejövő változás hatással van az összes többi sejtre és így az egészre is.

A mikrorendszerek – mint rész az egészben – teljes mértékben rendelkeznek az egész szervezetre vonatkozó információkkal, ezért a mikroterületeken jól érzékelhetően megjelennek a szervezetben bekövetkező változások.

Forrás:http://talpmasszazs.blogspot.hu/

Licskó Mária

Talpreflexológus

Tiszaföldvár, Piactér 6.

Bejelentkezés:06-70-597-2460

Állapotfelmérő kezelés 90 perc-2.300.-Ft (ajándék méregtelenítő lábfürdővel)

8.alkalmas terápiás bérlet 20% kedvezménnyel!

 

 

4 komment

Sajtos-ropogós zabfalatok

2015/02/27. - írta: Mariska...

sajtos_ropogos.jpg

Egy kis ropogtatni való a hétvégére.

Hozzávalók:

10dkg zabpehelyliszt

3dkg vaj

2 evőkanál joghurt

1 fürjtojás(fél jérce)

5dkg reszelt sajt

A hozzáfalókat összegyúrjuk, henger alakúra formázzuk, hideg helyen 1 órát pihentetjük. Korongokat vágunk belőle, megkenjük tojással, tetszőlegesen megszórjuk különböző magvakkal, előmelegített sütőben 20-25 percig közepes hőfokon sütjük.

Szeretettel: Marcsitól :)

Eredeti recept:http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/02/ropi-mindenkinek-zabpelyhes.html

Szólj hozzá!

Felejtsd el, amit eddig a cékláról gondoltál

2015/02/26. - írta: Mariska...

ceklalepeny.jpg

Talán nem vagyok egyedül azzal az emlékkel, ami gyerekkoromra vezethető vissza, a menzai ebédek birodalmába...pörkölt tarhonyával és az elengedhetetlen karikára vágott céklasalátával. Nem tudom ki szerette, nekem a hátam borsódzott tőle! Egy ideje azonban kezdem felfedezni magamnak,elsősorban azért mert ismerem a kedvező, gyógyító tulajdonságait,pl. nagyon gyorsan(pár órán belül) képes a vérnyomás értékét csökkenteni.

Így folyamatosan kísérletezek vele, zseniálisra sikeredett a mai ebéd.

Sárgaborsó főzelék: Tegnap este beáztattam 10dkg sárgaborsót. Ma feltettem hideg vízbe főzni 1 kis fej vöröshagymával.

Közben fél céklát és egy savanykás almát lereszeltem, megsóztam hagytam 10 percet állni, kissé kinyomkodtam a levét, 2 evőkanál zabpelyhet adtam hozzá, egy kisebb tojást, borsot és hagytam ismét 10 percet állni.

Közben elkészítjük a borsó rántását;kevés olajon 1 kanál zablisztet 3 cikk fokhagymával megpirítok, felöntöm 1 dl vízzel, ráöntöm a borsóra, összeforralom. Egy kanál tejfölt teszek hozzá, ízlés szerint sót, borsot.

A céklához adtam még 1-2 evőkanál zabpehelylisztet. Serpenyőben 1 kanál forró zsiradékon mind a két oldalát átsütöttem.

Ebből a mennyiségből 4 nagy céklalepény lett, a mai ebéd költsége,összességében sem haladja meg a 300.-Ft-ot!Nagyon ízletes, nem fogsz csalódni, ha kipróbálod!

Szeretettel: Marcsitól

Szólj hozzá!

Zsírt enni és 60kg-ot fogyni? Meglepő igazságok!

2015/02/26. - írta: Mariska...

 

Gyakran emlegetjük azt a tényt, hogy nagyszüleink zsírt, szalonnát, tepertőt, kolbászt ettek és bizony igen magas életkort értek meg, kevés betegséggel. A titok szerintem a zsír fogyasztás előtt megivott, kis pálinkában és a mellé fogyasztott hagymafélékben van.

Nem biztatok senkit, hogy ezt kövesse, de felfedezhetted már, hogy a receptjeimben nem számolom a kalóriákat. Elhagytam a cukrot, finomított gabonatermékeket(liszt, kenyér, péksütik). Egyenlőre(az aktív méregtelenítési szakaszban) nem tartalmaznak húst, viszont használok vajat, olívaolajat, libazsírt(később majd szalonnát is). Szükségünk van a jó zsírokra, ne félj tőlük!

Szeretettel: Marcsitól

Szólj hozzá!

Az étel egészséges, vagy finom legyen?

2015/02/25. - írta: Mariska...

hentes.jpg

De miért is kellene választani? Nem tudnám már elképzelni, hogy megvonjam magamtól a finom falatokat. Egy ideje azonban nagyon fontos lett számomra, hogy amit megeszek az az egészségemet is szolgálja, ne csupán étel legyen, hanem energiát adó táplálék. Igyekszem a hússal készítendő ételek húsmentes változatát előállítani, így ma a klasszikus "Hentes tokányt" reformáltam meg.

Első lépésben tegyél fel főni 5 dkg barna rizst, kétszeres mennyiségű vízben, kb. 45 percig kell főzni. Ezalatt vágj fel egy vöröshagymát finomra, kevés olíván dinszteld meg, tegyél bele 2 cikk apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, lestyánt(használd a kedvenc fűszereidet) tegyél hozzá 15 dkg zöldbabot , süsd át és mielőtt kezdene odakapni tegyél rá 2 db. csíkokra vágott savanyú uborkát,1 kiskanál zabpehelylisztet, 1 kanál mustárt, keverd át és öntsd fel 1,5 dl vízzel, főzd addig, amíg a bab megpuhul(kb. 15 perc), amikor kész keverj el benne egy kanál tejfölt(joghurtot). A tojásokat 7 percig főzd, hogy egy kicsit lágyak maradjanak(vagy ahogy szereted).

Remélem ízleni fog!

Szeretettel:Marcsitól

 

Szólj hozzá!

Az egészséges, éhezésmentes karcsúság újabb remeke!

2015/02/24. - írta: Mariska...

Göngyölt kelkáposzta

kelkaposzta_1.jpg

Erről az ételről csak azt tudom elmondani, hogy alig tudtam megállni, hogy az egész tepsivel bekebelezzem! Pedig az nem kis adag :)

kelkapi2.jpg

Nagyon egyszerű az elkészítése: a legjobb ha rendelkezel egy pároló edénnyel az alsó részbe vizet tettem, amikor felforrt beletettem egy tojást. A pároló részbe egy nagyobb sárgarépát 8-10-be vágva, mellé zöldborsót, mexikói zöldségkeveréket a tetejére pedig 8 szép kelkáposzta levelet.10 perc után a tojást kivettem és a zöldségeket tovább pároltam még 10 percig. Közben 2 evőkanál zabpelyhet kevés vízbe beáztattam, 1 fej vöröshagymát, 3 cikk fokhagymát, fél csokor petrezselymet apróra vágtam. A megfőtt sárgarépát nagyobb tálba tettem a főtt tojással, hagymákkal 1 evőkanál lenmaggal, 1 evőkanál napraforgó maggal , 1 kanál mustárt, sót, borsot, kurkumát, lestyánt, kakukkfüvet (fűszerezz ízlés szerint). Majd jól összeturmixoltam. Hozzáadtam még 2 fürjtojást(kisebb tyúktojás), áztatott zabpelyhet és egy kanál száraz zabpelyhet. Hagytam állni 10 percet, majd hozzákevertem a zöldségeket. A kelkáposzta levelekbe göngyöltem. Olajozott tepsibe tettem. 1 joghurtot és 2 kanál tejfölt elkevertem sóval, borssal, chilivel, káposztákra öntöttem. Forró sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütöttem!

Vigyázz nagyon finom!

Szeretettel: Marcsitól :)

Szólj hozzá!

Finomat enni és fogyni?

2015/02/23. - írta: Mariska...

Böjti töltött paprika-húsmentesen

toltott_paprika.jpg

Sok reform étel van a tarsolyomban, de nem tagadhatom, hogy mennyire vágyódom a régi ízekre. Így többször láthattok majd olyan recepteket, melyek a hagyományos magyaros konyha igazi klasszikusai, persze ebben a formájukban egészségünkre válnak és egyáltalán nem terhelik meg a gyomrunkat. Ha mértékkel fogyasztunk belőle, akár a fogyást is elősegítik.

A töltelék:lencsealap korábbi bejegyzésben megtaláljátok a receptet, ehhez keverünk 5dkg majdnem puhára főzött barna rizst 1 fürjtojást (vagy fél tyúktojást) . Megtöltünk két paprikát.

Paradicsomos alap: kevés olíván megpirítunk 1 evőkanál zabpehelylisztet, felöntjük paradicsomlével(ha van a legjobb a házi) ízesítjük borssal, sóval, cukormentes édesítővel(xilit, stevia) vagy mézzel. A paprikákat megfőzzük a paradicsomban, kb. 1 óra alatt készül el. Vigyázzunk mert könnyen odakap, ha nagyon sűrű higítsuk vízzel. Ha nincsenek súlyproblémáink adhatunk mellé főtt burgonyát is.

Tipp:Ha a tölteléket jól fűszerezzük(só, bors, majoranna, köménymag, fokhagyma, vöröshagyma, törött paprika stb.szinte fel sem fog tűnni, hogy nem húst eszünk!

Szeretettel: Marcsitól

Szólj hozzá!

Tartós FOGYÁS!

2015/02/23. - írta: Mariska...

Avagy tanácsot adni mindenki tud?

szuletni.jpg

Azt tapasztalom, hogy a fogyókúrához  is ért mindenki, mint a gyermekneveléshez, vagy a ma oly divatos ezotériához. Életmódtanácsokat kapunk nap, mint nap ,,elég csak néhány percre fellátogatnunk az internetre. Ma már könnyen leküzdhetjük a rákot, pillanatok alatt lefogyhatunk éhezés és diéta nélkül! A lelkiismeretesebb tanácsadók arra biztatnak, hogy váltsunk életmódot! Azonnal iktassuk ki a cukrot, fehér lisztet,rizst, burgonyát, együnk keveset, mozogjunk sokat! Ebben igazuk is van! Valahogy mégis akinek nem 3-4 kilótól kell megszabadulnia, hanem esetleg 30-40kg feleslegtől (ahogy nekem is)az úgy érzi, hogy egy reménytelen, soha véget nem érő  küzdelem részese.

Én nem szeretnék tanácsokat osztani, hiszen én is is most tanulom magamat, csupán megosztom veled- a tapasztalataimat, receptjeimet, gondolataimat, sikereimet,kudarcaimat-az én módszeremet. Ha gondolod meríts belőle, annyit amennyire szükséged van, közben figyelj magadra, csak Te tudod helyrehozni, amit "elrontottál"! Egyediek vagyunk, testi-lelki felépítésünkben is, ezért mindenkinek egyénileg kell megtalálnia a saját útját.

ferfi.jpg

A VÁLTOZÁS csak akkor kezdődhet, ha arra erős, belső késztetést érzel, ha valami nagy trauma ér és azt mondod;ELÉG! Nagyon határozott, mindent elsöprő kiáltás lesz ez, melyhez többet nem fér semmi kétség!

Mi volt nálam ez a pont? Amikor a vérnyomásmérő 185/110-et mért, amikor nem tudtam a lépcsőre felmenni, fájtak az izületeim, állandóan fáradt, rossz kedvű, energiátlan voltam, a tükörbe már rég nem néztem bele, a mérleget pedig úgy eldugtam, hogy még véletlenül sem találjam meg.

Túl számtalan fogyókúrán, életmód változtatási kísérleten; ma már hiszem, hogy változtatni csak lépésről-lépésre lehet! Mindig csak egy-egy új elem beépítésével, rögzítésével. Csak olyan elemekkel kísérletezzünk, melyeket maximálisan el tudunk fogadni, melyekkel azonosulni tudunk életünk hátralévő részében. Tudatosítani kell magunkban, hogy ez nem egy kúra,hanem EZT EGY ÉLETEN ÁT KELL CSINÁLNI! Én mindig megkérdezem magamtól, pl.hogy:" Biztos képes leszel, arra, hogy soha többet ne egyél finomított lisztet?" amikor a válasz egyértelmű igen, amikor minden kétséget kizártam,csak akkor hagyom el!

Ma már nem fogyasztok cukrot, finomított liszteket, fehér rizst, de nem egyik napról a másikra hagytam el őket, csak fokozatosan sikerült kiiktatni. Az elmúlt 2 hónapban 8 kilót fogytam. Gyógyszer nélkül, csak gyógyteákkal, táplálkozással, talpreflexológiával a vérnyomás tartósan 140/90 alatt tartom. Lassan , de változom...kimozdulok...sétálok a kutyával, sportból még csak ennyi...majd ráérzek az ízére ,remélem hamarosan. Egyre többször kérdezem meg magamtól: " Hé! Mit szólnál egy kis kerékpározáshoz, csak úgy fél órácskát naponta?" A válasz még bizonytalan:"Majd ha egy kicsit jobb idő lesz, majd ha már nem fagy stb.." Nos ez az amire még nem lehet alapozni!

no.jpg

A legfontosabb tehát, hogy figyeljünk magunkra kísérletezzük ki a saját egyedi módszereinket. Csak olyan újításokat vezessünk be az életünkbe, amit véglegesen is képesek vagyunk tartani, amit élvezünk...csak semmi kapkodás, ne feledd:csak a MA VAN, csak ez a perc! Ne gondolj arra, hogy jaj de sokára éred el az álom súlyt, örülj annak, hogy MA egészségesen étkezel, most boldog vagy, hogy van kiút, nézz ki az ablakon, lásd az életet és annak millió szépségét! Haladjunk lépésről-lépésre a saját tempónkban! A legfontosabb pedig, hogy ne higgyünk el mindent, amit a televízióban, vagy az interneten látunk, hallunk! Mindig gondolkodjunk és kételkedjünk!!!

Sok sikert kívánok önmagad felfedezéséhez! Hidd el ,életed egyik legszebb kalandja lesz! Az eredmény pedig: egy karcsú, boldog, kiegyensúlyozott, harmonikus,magabiztos ember Aki tudja, ismeri az értékeit és tudja, hogy miért született a Földre! :)

Szeretettel :Marcsitól

Szólj hozzá!

Diós-túrófasírt, karamellizált almával

2015/02/22. - írta: Mariska...

 

turos_fasirt.jpg

Ma valami fenséges ízharmóniát hoztam, ha eddig még nem próbáltad ki receptjeimet kezdd ezzel, nem fogsz csalódni!

Törj át 15dkg túrót(én félzsírost használtam) adj hozzá 6 dkg őrölt diót és 6 dkg őrölt magvat(ami van otthon én napraforgót, szezámmagot, lenmagot adtam hozzá, sózd , borsozd meg, adj hozzá 1 kanál apró szemű zabpelyhet, hagyd állni 10 percet. Ha esetleg nem tudod formázni egy kis zabpehelylisztet adhatsz hozzá.

 Serpenyőben kevés vajon süsd ki a fasírtocskákat.

Karamellizált alma: 3 db almát vágd kis kockákra. Serpenyőben 2 evőkanál mézet melegíts fel, várd meg, amíg hólyagos lesz, tedd hozzá az almát, 2dkg vajat, süsd jól át.

El tudom képzelni még birsalmával is, ősszel biztos ki fogom próbálni azt a verziót is.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

Szerb töltött gombafejek, görög salátával

2015/02/20. - írta: Mariska...

10979433_1030521503629081_70434674_n.JPG

Hétvégére ajánlom egy kedves régi ismerősöm receptjét. Kipróbáltam, fenséges, laktató fogás.

A gombafejeket gőz fölött puhára pároljuk (8db) . 3db tojást keményre főztem, lereszeltem, összekevertem 15dkg füstölt reszelt sajttal,tettem hozzá sót, borsot, lestyánt, mustárt, majorannát. Megtöltöttem a gombafejeket, tetejére ment még egy kis reszelt sajt. Én szendvicssütőben grilleztem 25 percig. A görög saláta pompásan illet mellé! :)

Görög saláta: Kockára vágott paradicsom, uborka, lila hagyma egy kicsi só, bors, locsold jól meg olívaolajjal, tetejére mehet a feta és az olajbogyó!

Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása